
Hoitavat sanat – terapiakirjoittamisen alkeita
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Päijät-Hämeen kesäyliopisto - Lahti
Kuvaus
Koulutuspäivän aikana perehdytään terapiakirjoittamisen alkeisiin. Terapiakirjoittaminen auttaa kirjoittajaa mm. reflektoimaan tunteitaan sekä ajatuksiaan ja näin voimaan paremmin. Kirjoittaminen on tutkitusti tehokas tapa hoitaa mieltään erityisesti elämän muutosvaiheissa.
Aika
18.09.2025, klo 9.00-16.00
Kohderyhmä
Koulutus sopii hyvin terapiakirjoittamisen alkeista kiinnostuneille sote- ja opetusalan ammattilaisille, esimerkiksi opettajille, ohjaajille, kuraattoreille sekä erilaisille terapeuteille ja työnohjaajille, jotka haluaisivat kokeilla kirjoittamista osana omaa asiakastyötään.
Sisältö
Päivän aikana käsitellään terapiakirjoittamista itsetuntemuksen välineenä ja etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
• Mitä terapiakirjoittaminen on ja mitä se ei ole?
• Missä ovat terapiakirjoittamisen juuret?
• Miten kirjoittamalla voi kehittää itsetuntemustaan?
• Millaisia toimivaksi todettuja voimauttavia kirjoitustehtäviä on olemassa?
• Miten yhdistää kirjoittamista omaan asiakastyöhön?
• Miltä kirjoittajan roolissa tuntuu?
Päivän aikana sekä saadaan tietoa terapiakirjoittamisesta että kirjoitetaan itse. Harjoituksissa etsitään erityisesti osallistujien voimavaroja ja vahvuuksia.
Kouluttaja
Työhyvinvointivalmentaja, työnohjaaja STOry, tietokirjailija, FL, Sari Toivakka
Doktumin kouluttaja Sari Toivakka on toiminut pitkään äidinkielen ja kirjallisuuden sekä viestinnän opettajana: yliopistossa opettajainkouluttajana, toisella asteella, vapaassa sivistystyössä sekä ammatillisessa täydennyskoulutuksessa. Hänellä on kokemusta myös työyhteisöjen valmentamisesta sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisten sekä esimiesten
työnohjauksesta (STOry). T
oivakka on kirjoittanut kymmeniä oppi- ja opaskirjoja eri kustantajille, mm. WSOYProlle, Weilin&Göösille ja Opettajan Tietopalvelulle. Hänen luovaa kirjoittamista koskeva suosittu oppaansa Sininen kynä on ollut vuosikausia kirjoittajien käytössä.
Hinta
270 €, sisältää opetuksen ja lounaan sekä iltapäiväkahvin.
Koulutuksen hintaan ei lisätä arvonlisäveroa.
Veroton palvelu AVL 39-40 §
Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 24.8.2025. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.